Przepisy 

Poniżej umieszczamy sprawdzone przepisy na dania z grilla.
Wszystkie zamieszczone niżej przepisy zostały wypróbowane w Polsce, możemy więc zagwarantować pozytywny efekt końcowy!




Przepisy  / 2009-03-07 : 13:34:00 

Przepisy
UWAGI: Do pieczenia na grillu nadaj± się różne rodzaje mięs, choć zawsze musz± być ¶wierze i dobrej jako¶ci. Większo¶ć przepisów dotyczy wołowiny i baraniny, choć można grillować również wieprzowinę.
Z warzyw i owoców wybieramy przede wszystkim te o grubej skórce lub twarde i mięsiste np. paprykę, cukinię, cebulę czerwona i biał±.
Je¶li nie dysponujemy oryginalnymi ziołami możemy zdać się na specjalne przyprawy do grilla.

W przepisach użyto następuj±cych jednostek miar: łyżeczka do herbaty płaska 7g, czubata 11g / łyżka stołowa płaska 15g, czubata 30g / czubek noża 1g.
 
Bomba lodowa z grilla  Kurczak po kreolsku wędzony na miodowym piwie  Ryż z wanili± 
Bułki z suszonymi pomidorami  Kurczak w rozmarynie  Sałatka z grillowanej polenty i grillowanych warzyw z ziołowym winaigrette 
Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami  New York Strip Steak  Szaszłyki krewetkowe na rozmarynowych gał±zkach z greckim Tzatziki 
Figi z mozzarell± di bufala  Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  Warzywa z woka 
Filety kurczaka w tymianku  Pizza Caprese z pomidorami, ¶wież± mozarell± i Pesto bazyliowym  Żeberka w marynacie  
Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem  Pomarańczowy sos BBQ   
Krewetki chilli  Rożno z owocami