Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami

Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  / 2010-03-28 : 20:13:00 

Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami
Na 4 porcje

Składniki dania:
Tortille pszenne 20 cm 8 sztuk
¦wieża kiełbasa Chorizo 4 sztuki
Ser Mimolette 200 g
Ser żółty mozarella 100 g
Pieczarki 12 sztuk
Czerwona cebula 2 ¶rednie sztuki

Czas przygotowania: 10 minut
Rodzaj grilla:
wędzenie kiełbasy- węglowy One Touch Silver 57 SE
Guesadillas - gazowy Spirit E310 Classic
Metoda grillowania:
bezpo¶rednia, mocno rozgrzany grill
Czas wędzenia i grillowania: 20 + 6 minut
Akcesoria pomocnicze: szczypce, łopatka, wióry
wi¶ni, nóż, deska do krojenia, młynek do pieprzu Weber
Style, tarka, miska.
 Metoda wykonania dania:
Kiełbaski Chorizo umieszczamy na grillu jak najdalej od żaru i wędzimy około 15-20 minut. Z pieczarek obcinamy ogonki i marynujemy w oleju i ¶wieżo mielonym pieprzu i grillujemy bezpo¶rednio nad żarem razem z obran± i przekrojon± na pół cebul±. Sery trzemy na grubym oczku tarki i dokładnie mieszamy ze sob±. Po uwędzeniu kiełbasę kroimy w plasterki a zgrillowane warzywa w plasterki i piórka. Na jedn± tortillę układamy odrobinę sera i układamy kiełbasę razem z warzywami. Posypujemy drug± porcj± sera i przykrywamy drug± tortill±. Dociskamy i układamy na do¶ć mocno rozgrzanym grillu. Grillujemy podobnie jak steki tworz±c z jednej i drugiej strony quesadilli dekoracyjn± kratkę.Zdejmujemy z grilla na deskę i kroimy na osiem trójk±tów.


Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  / 2010-03-27 : 19:13:00 

Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami


Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  / 2010-03-26 : 19:13:00 

Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami


Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  / 2010-03-25 : 19:13:00 

Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami
Bomba lodowa z grilla  Kurczak po kreolsku wędzony na miodowym piwie  Ryż z wanili± 
Bułki z suszonymi pomidorami  Kurczak w rozmarynie  Sałatka z grillowanej polenty i grillowanych warzyw z ziołowym winaigrette 
Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami  New York Strip Steak  Szaszłyki krewetkowe na rozmarynowych gał±zkach z greckim Tzatziki 
Figi z mozzarell± di bufala  Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  Warzywa z woka 
Filety kurczaka w tymianku  Pizza Caprese z pomidorami, ¶wież± mozarell± i Pesto bazyliowym  Żeberka w marynacie  
Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem  Pomarańczowy sos BBQ   
Krewetki chilli  Rożno z owocami   

[ top ]