Na 4 porcje Składniki dania: Tortille pszenne 20 cm 8 sztuk ¦wieża kiełbasa Chorizo 4 sztuki Ser Mimolette 200 g Ser żółty mozarella 100 g Pieczarki 12 sztuk Czerwona cebula 2 ¶rednie sztuki Czas przygotowania: 10 minut Rodzaj grilla: wędzenie kiełbasy- węglowy One Touch Silver 57 SE Guesadillas - gazowy Spirit E310 Classic Metoda grillowania: bezpo¶rednia, mocno rozgrzany grill Czas wędzenia i grillowania: 20 + 6 minut Akcesoria pomocnicze: szczypce, łopatka, wióry wi¶ni, nóż, deska do krojenia, młynek do pieprzu Weber Style, tarka, miska. | Metoda wykonania dania: Kiełbaski Chorizo umieszczamy na grillu jak najdalej od żaru i wędzimy około 15-20 minut. Z pieczarek obcinamy ogonki i marynujemy w oleju i ¶wieżo mielonym pieprzu i grillujemy bezpo¶rednio nad żarem razem z obran± i przekrojon± na pół cebul±. Sery trzemy na grubym oczku tarki i dokładnie mieszamy ze sob±. Po uwędzeniu kiełbasę kroimy w plasterki a zgrillowane warzywa w plasterki i piórka. Na jedn± tortillę układamy odrobinę sera i układamy kiełbasę razem z warzywami. Posypujemy drug± porcj± sera i przykrywamy drug± tortill±. Dociskamy i układamy na do¶ć mocno rozgrzanym grillu. Grillujemy podobnie jak steki tworz±c z jednej i drugiej strony quesadilli dekoracyjn± kratkę.Zdejmujemy z grilla na deskę i kroimy na osiem trójk±tów. |