Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli±

Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami  / 2010-03-28 : 19:57:18 

Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami
30 porcji

Składniki dania:
Drożdże (¶wieże) 1 kostka
Woda (letnia) 350 ml
M±ka pszenna 1000 g
Oliwa z oliwek 20 g Cukier 10 g
Sól 5 g
Suszone pomidory 200 g
Kapary 100g
Bazylia ¶wieża 1 szklanka M±ka do wysypania blachy

Czas przygotowania: 35 minut
Rodzaj grilla: gazowy Spirit E310 Classic
Metoda grillowania: ¶rednia temperatura pieczenia, pieczenie metod± po¶redni±, układamy na kamieniach w odstępach 5 cm.
Czas grillowania: około 15 minut
Akcesoria pomocnicze: 2 kamienie do wypieku pizzy, szczypce, łopatka, metalowa miska, drewniana łyżka, nóż, deska dokrojenia, ¶ciereczk±, blacha.
 Metoda wykonania dania:
W metalowej misce rozpu¶cić drożdże w letniej wodzie. Dodać do nich oliwę, cukier i sól. Wszystko dokładnie wyrobić wraz z przesian± m±k± oraz z suszonymi pomidorami pokrojonymi w drobn± kostkę i kaparami. Ciasto powinno być elastyczne. Ciasto w misce przykryć ¶ciereczk± i odstawić w ciepłe miejsce do wyro¶nięcia na około 10 minut. Po 10 minutach jeszcze raz delikatnie wyrobić i podzielić na 30 porcji. Formować kulki i ułożyć na blachę wysypan± m±k± i odstawić na kolejne 15 minut w ciepłe miejsce. Kamienie do wypieku pizzy podgrzewać wstępnie przez 15 minut.


Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami  / 2010-03-27 : 18:57:18 

Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami


Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami  / 2010-03-26 : 18:57:18 

Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami
Bomba lodowa z grilla  Kurczak po kreolsku wędzony na miodowym piwie  Ryż z wanili± 
Bułki z suszonymi pomidorami  Kurczak w rozmarynie  Sałatka z grillowanej polenty i grillowanych warzyw z ziołowym winaigrette 
Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami  New York Strip Steak  Szaszłyki krewetkowe na rozmarynowych gał±zkach z greckim Tzatziki 
Figi z mozzarell± di bufala  Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  Warzywa z woka 
Filety kurczaka w tymianku  Pizza Caprese z pomidorami, ¶wież± mozarell± i Pesto bazyliowym  Żeberka w marynacie  
Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem  Pomarańczowy sos BBQ   
Krewetki chilli  Rożno z owocami   

[ top ]