Na 4 porcje Składniki dania: Jabłka zielone Granny Smith 2 sztuki Suszona żurawina 40 g Rodzynki 40 g Migdały w płatkach 1 łyżka Orzechy włoskie 1 łyżka Miód wielokwiatowy 80 g Cukier br±zowy 2 łyżeczki Cynamon mielony 1/2 łyżeczki Masło 2 łyżki Czas przygotowania: 20 minut Rodzaj grilla: gazowy Genesis E320 Metoda grillowania: po¶rednia Czas grillowania: 20 minut Akcesoria pomocnicze:forma ceramiczna Weber Style, 8 arkuszy pergaminu pociętego na kwadraty 20x20 cm, deska do krojenia, nóż do jarzyn, miska, wiórki jabłoni. | Metoda wykonania dania: Umyte jabłka pokroić w ćwiartki pozostawiaj±c skórę. Usun±ć gniazda nasienne i pokroić w mniejsze cz±stki. Ułożyć je na pergaminie (dwie warstwy) i posypać bakaliami. Posypać br±zowym cukrem wymieszanym z cynamonem. Boki pergaminu zwin±ć tak jak papierek w cukierku, ale zostawić otwart± górę. Polać po wierzchu miodem i ułożyć grudkę masła. Zapiec pakieciki na grillu układaj±c je w najmniej nagrzanym miejscu rusztu w naczyniu ceramicznym. Można użyć wiórków jabłoni do podwędzenia. |