Jabłka (cz±stki) zapiekane w pergaminie z syropem

Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem  / 2010-03-28 : 19:33:08 

Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem
Na 4 porcje

Składniki dania:
Jabłka zielone Granny Smith 2 sztuki
Suszona żurawina 40 g
Rodzynki 40 g Migdały w płatkach 1 łyżka
Orzechy włoskie 1 łyżka
Miód wielokwiatowy 80 g
Cukier br±zowy 2 łyżeczki
Cynamon mielony 1/2 łyżeczki Masło 2 łyżki

Czas przygotowania: 20 minut
Rodzaj grilla: gazowy Genesis E320
Metoda grillowania: po¶rednia
Czas grillowania: 20 minut
Akcesoria pomocnicze:forma ceramiczna Weber Style, 8 arkuszy pergaminu pociętego na kwadraty 20x20 cm, deska do krojenia, nóż do jarzyn, miska, wiórki jabłoni.
 Metoda wykonania dania:
Umyte jabłka pokroić w ćwiartki pozostawiaj±c skórę. Usun±ć gniazda nasienne i pokroić w mniejsze cz±stki. Ułożyć je na pergaminie (dwie warstwy) i posypać bakaliami. Posypać br±zowym cukrem wymieszanym z cynamonem. Boki pergaminu zwin±ć tak jak papierek w cukierku, ale zostawić otwart± górę. Polać po wierzchu miodem i ułożyć grudkę masła. Zapiec pakieciki na grillu układaj±c je w najmniej nagrzanym miejscu rusztu w naczyniu ceramicznym. Można użyć wiórków jabłoni do podwędzenia.


Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem  / 2010-03-27 : 18:33:08 

Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem


Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem  / 2010-03-26 : 18:33:08 

Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem
Bomba lodowa z grilla  Kurczak po kreolsku wędzony na miodowym piwie  Ryż z wanili± 
Bułki z suszonymi pomidorami  Kurczak w rozmarynie  Sałatka z grillowanej polenty i grillowanych warzyw z ziołowym winaigrette 
Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami  New York Strip Steak  Szaszłyki krewetkowe na rozmarynowych gał±zkach z greckim Tzatziki 
Figi z mozzarell± di bufala  Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  Warzywa z woka 
Filety kurczaka w tymianku  Pizza Caprese z pomidorami, ¶wież± mozarell± i Pesto bazyliowym  Żeberka w marynacie  
Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem  Pomarańczowy sos BBQ   
Krewetki chilli  Rożno z owocami   

[ top ]