Na 4 porcje Składniki dania: Kurczak 2 sztuki Piwo miodowe 1 butelka 0,33l Składniki marynaty: Papryka słodka 2 łyżki Papryka ostra 1 łyżka Cebula w proszku 1 łyżka Czosnek w proszku 1 łyżka Kmin rzymski 1 łyżka Oregano suszone 1 łyżka Cukier br±zowy 2 łyżeczki Musztarda w proszku 1 łyżeczka Sól 1 łyżka Olej Czas przygotowania: 10 minut Rodzaj grilla: węglowy Performer Metoda grillowania:¶rednia temperatura pieczenia, pieczenie metod± po¶redni± Czas grillowania: około 1 godziny w zależno¶ci od wielko¶ci kurczaka. Akcesoria pomocnicze: wiórki drzewa Pecan, 2 stojaki do pieczenia kurczaka Weber Style, płaska miska. | Metoda wykonania dania: W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty i dokładnie nacieramy kurczaki wewn±trz i z zewn±trz. Umieszczamy kurczaki na stojakach, do których w niszę nalewamy piwo i zakrywamy korkami otwory przy szyji. |