New York Strip Steak z kratk±

New York Strip Steak  / 2009-03-21 : 23:25:26 

New York Strip Steak
Składniki:
Mięso z karkówki najwyższej jako¶ci grubo¶ć 3,5cm, waga ok. 225g. Steki powinny być przed grilowaniem doprowadzone do temperatury pokojowej ok. 20°C!!!
Przyprawa do grilla.

Rodzaj grilla:
Najlepszy efekt jest przy żeliwnych
rusztach.
 1. Należy przygotować grill na metodę bezpo¶redni±.
Grillować stek przez ok. 2,5 minuty.
Pokrywę zamkn±ć natychmiast po położeniu
steka na ruszt.
2. Przekręcić stek o 45-90st, w zależno¶ci od ż±danego efektu. Grillować następne 2,5min.
3. Następnie należy stek obrócić. Nie trzeba już więcej go przekręcać gdyż serwuje się go potem stron± z kratk± do góry. Grillować następne 2,5 do 5min.


New York Strip Steak  / 2009-03-21 : 17:25:26 

New York Strip Steak


New York Strip Steak  / 2009-03-21 : 11:25:26 

New York Strip Steak


New York Strip Steak  / 2009-03-21 : 05:25:26 

New York Strip Steak


New York Strip Steak  / 2009-03-20 : 23:25:26 

New York Strip Steak
Bomba lodowa z grilla  Kurczak po kreolsku wędzony na miodowym piwie  Ryż z wanili± 
Bułki z suszonymi pomidorami  Kurczak w rozmarynie  Sałatka z grillowanej polenty i grillowanych warzyw z ziołowym winaigrette 
Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami  New York Strip Steak  Szaszłyki krewetkowe na rozmarynowych gał±zkach z greckim Tzatziki 
Figi z mozzarell± di bufala  Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  Warzywa z woka 
Filety kurczaka w tymianku  Pizza Caprese z pomidorami, ¶wież± mozarell± i Pesto bazyliowym  Żeberka w marynacie  
Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem  Pomarańczowy sos BBQ   
Krewetki chilli  Rożno z owocami   

[ top ]