Filety kurczaka w tymianku

Filety kurczaka w tymianku  / 2009-03-22 : 20:18:12 

Filety kurczaka w tymianku
Na 30 porcji

Składniki:
6 piersi z kurczaka
2 pęczki ¶wieżego tymianku
150 ml oliwy z oliwek
¶wieżo mielony pieprz
sól

Grillowanie: ¶rednia temperatura pieczenia (ok. 200˚), pieczenie metod± po¶redni±
Typ grilla: wszystkie typy
Czas przygotowania: ok. 15min.
Czas pieczenia: ok. 20 – 25min.
 Przygotowanie:
Piersi delikatnie nacinamy (tak nacinamy, aby nie przeci±ć) w najgrubszych miejscach. Następnie solimy i pieprzymy po obu stronach. Tymianek drobno siekamy i mieszamy z oliw±. Do marynaty wkładamy piersi kurczaka i odstawiamy na 15 min.


Filety kurczaka w tymianku  / 2009-03-21 : 20:18:12 

Filety kurczaka w tymianku


Filety kurczaka w tymianku  / 2009-03-20 : 20:18:12 

Filety kurczaka w tymianku
Bomba lodowa z grilla  Kurczak po kreolsku wędzony na miodowym piwie  Ryż z wanili± 
Bułki z suszonymi pomidorami  Kurczak w rozmarynie  Sałatka z grillowanej polenty i grillowanych warzyw z ziołowym winaigrette 
Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami  New York Strip Steak  Szaszłyki krewetkowe na rozmarynowych gał±zkach z greckim Tzatziki 
Figi z mozzarell± di bufala  Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  Warzywa z woka 
Filety kurczaka w tymianku  Pizza Caprese z pomidorami, ¶wież± mozarell± i Pesto bazyliowym  Żeberka w marynacie  
Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem  Pomarańczowy sos BBQ   
Krewetki chilli  Rożno z owocami   

[ top ]