Na 30 porcji Składniki: 4 całe kurczaki (ok. 1,5kg) 4 główki czosnku 16 gał±zek rozmarynu 250ml oliwy z oliwek 0,4 ml octu balsamicznego 4 cytryny 1L ciemnego piwa sól, pieprz Grillowanie: ¶rednia temperatura pieczenia (ok. 150st C- 200st C), pieczenie metod± po¶redni± Typ grilla: Summit S 650 Przydatne akcesoria kuchenne: stojaki na drób, płaska miska. Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny | Przygotowanie: Połowę czosnków oraz połowę rozmarynu drobno siekamy. Wyciskamy sok z cytryn. Posiekany czosnek i tymianek mieszamy z sokiem z cytryn i oliw±. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, sól i pieprz. Kurczaki nacieramy przygotowan± marynat±. W niszę stojaka na drób wlewamy piwo i nakładamy kurczaka. Resztę czosnku rozgniatamy i wraz z reszt± rozmarynu wkładamy w dużym kole stojaka. |