Kurczak w rozmarynie

Kurczak w rozmarynie  / 2009-03-22 : 19:36:20 

Kurczak w rozmarynie
Na 30 porcji

Składniki:
4 całe kurczaki (ok. 1,5kg)
4 główki czosnku
16 gał±zek rozmarynu
250ml oliwy z oliwek
0,4 ml octu balsamicznego
4 cytryny
1L ciemnego piwa
sól, pieprz

Grillowanie: ¶rednia temperatura pieczenia (ok. 150st C- 200st C), pieczenie metod± po¶redni±
Typ grilla: Summit S 650
Przydatne akcesoria kuchenne: stojaki na drób, płaska miska.
Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny
 Przygotowanie:
Połowę czosnków oraz połowę rozmarynu drobno siekamy. Wyciskamy sok z cytryn. Posiekany czosnek i tymianek mieszamy z sokiem z cytryn i oliw±. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, sól i pieprz.
Kurczaki nacieramy przygotowan± marynat±.
W niszę stojaka na drób wlewamy piwo i nakładamy kurczaka. Resztę czosnku rozgniatamy i wraz z reszt± rozmarynu wkładamy w dużym kole stojaka.


Kurczak w rozmarynie  / 2009-03-21 : 19:36:20 

Kurczak w rozmarynie


Kurczak w rozmarynie  / 2009-03-20 : 19:36:20 

Kurczak w rozmarynie


Kurczak w rozmarynie  / 2009-03-19 : 19:36:20 

Kurczak w rozmarynie


Kurczak w rozmarynie  / 2009-03-18 : 19:36:20 

Kurczak w rozmarynie
Bomba lodowa z grilla  Kurczak po kreolsku wędzony na miodowym piwie  Ryż z wanili± 
Bułki z suszonymi pomidorami  Kurczak w rozmarynie  Sałatka z grillowanej polenty i grillowanych warzyw z ziołowym winaigrette 
Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami  New York Strip Steak  Szaszłyki krewetkowe na rozmarynowych gał±zkach z greckim Tzatziki 
Figi z mozzarell± di bufala  Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  Warzywa z woka 
Filety kurczaka w tymianku  Pizza Caprese z pomidorami, ¶wież± mozarell± i Pesto bazyliowym  Żeberka w marynacie  
Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem  Pomarańczowy sos BBQ   
Krewetki chilli  Rożno z owocami   

[ top ]