Na 30 porcji; przepis do¶ć trudny :) Składniki: 30 blatów z ciastek biszkoptowych 30 dużych kulek lodów waniliowych 30 białek 700g cukru pudru szczypta soli Grillowanie: ¶rednia temperatura pieczenia, pieczenie metod± po¶redni± Typ grilla: Otg 67, Performer Czas przygotowania: 3-4 minuty Przydatne akcesoria kuchenne: woreczek/dozownik do zdobienia ciast | Przygotowanie: Ważne! Przed przyrz±dzaniem bomby lodowej należy zwrócić na to uwagę, żeby grill przed sporz±dzaniem bomby lodowej był gor±cy, ewentualnie były wystarczaj±co rozżarzone węgle. Białko ubić z cukrem pudrem oraz szczypt± soli na sztywn± pianę. Za każdym razem jedn± kulę lodów układać na ciastkach biszkoptowych oraz cało¶ć całkowicie pokryć pian± z białka za pomoc± woreczka/dozownika do zdobienia ciast i lodów. W przypadku grillowania metod± po¶redni±!! 3-4 minuty grillować, aż piana z białka utworzy br±zowe ostrza. |