Żeberka w marynacie musztardowo – miodowej

Żeberka w marynacie  / 2009-03-22 : 18:58:10 

Żeberka w marynacie
Na 30 porcji

Składniki:
7 kg żeberek
200ml miodu
250ml musztardy
sól, pieprz

Grillowanie: ¶rednia temperatura pieczenia (ok. 150st C), pieczenie metod± po¶redni±.
Typ grilla: gazowy
Przydatne akcesoria kuchenne: stojaki do żeberek
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: ok. 1 godziny
 Przygotowanie:
Żeberka dzielimy na równe porcje i obsypujemy po obu stronach pieprzem. Odstawiamy na 15 min.
Miód mieszamy z musztard±, następnie smarujemy po obu stronach żeberka i ostawiamy pod przykryciem na 1 godzinę.
Przed podaniem delikatnie solimy.


Żeberka w marynacie  / 2009-03-21 : 18:58:10 

Żeberka w marynacie


Żeberka w marynacie  / 2009-03-20 : 18:58:10 

Żeberka w marynacie
Bomba lodowa z grilla  Kurczak po kreolsku wędzony na miodowym piwie  Ryż z wanili± 
Bułki z suszonymi pomidorami  Kurczak w rozmarynie  Sałatka z grillowanej polenty i grillowanych warzyw z ziołowym winaigrette 
Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami  New York Strip Steak  Szaszłyki krewetkowe na rozmarynowych gał±zkach z greckim Tzatziki 
Figi z mozzarell± di bufala  Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  Warzywa z woka 
Filety kurczaka w tymianku  Pizza Caprese z pomidorami, ¶wież± mozarell± i Pesto bazyliowym  Żeberka w marynacie  
Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem  Pomarańczowy sos BBQ   
Krewetki chilli  Rożno z owocami   

[ top ]