Na 30 porcji Składniki: 1kg cukinii 8szt. całych, obranych z±bków czosnku 1kg kopru włoskiego fenkul 1kg czerwonej papryki 1kg żółtej papryki 500g czerwonej cebuli 5 gał±zek rozmarynu 50ml oliwy z oliwek 90ml rosołu warzywnego gruba sól, pieprz Grillowanie: wysoka temperatura pieczenia, pieczenie metod± bezpo¶redni± Typ grilla: Performer Przydatne akcesoria kuchenne: Wok Czas przygotowania: 4-8 minut | Przygotowanie: Cukinię, koper włoski fenkul oraz paprykę pokroić w paski o szeroko¶ci 1 cm. Cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę o wielko¶ci 0,5 cm. Wlać oliwę do rozgrzanego woka, poczekać, aż oliwa będzie tworzyć lekkie paski a następnie całe warzywa włożyć do woka oraz gotować „al dente“ (lekko twardo). Po około 2 minutach dodać rozmaryn. Warzywa przyprawić do smaku rosołem, sol± i pieprzem. |