Warzywa z woka

Warzywa z woka  / 2009-03-22 : 19:08:04 

Warzywa z woka
Na 30 porcji

Składniki:
1kg cukinii
8szt. całych, obranych z±bków czosnku
1kg kopru włoskiego fenkul
1kg czerwonej papryki
1kg żółtej papryki
500g czerwonej cebuli
5 gał±zek rozmarynu
50ml oliwy z oliwek
90ml rosołu warzywnego
gruba sól, pieprz

Grillowanie: wysoka temperatura pieczenia, pieczenie metod± bezpo¶redni±
Typ grilla: Performer
Przydatne akcesoria kuchenne: Wok
Czas przygotowania: 4-8 minut
 Przygotowanie:
Cukinię, koper włoski fenkul oraz paprykę pokroić w paski o szeroko¶ci 1 cm. Cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę o wielko¶ci 0,5 cm. Wlać oliwę do rozgrzanego woka, poczekać, aż oliwa będzie tworzyć lekkie paski a następnie całe warzywa włożyć do woka oraz gotować „al dente“ (lekko twardo). Po około 2 minutach dodać rozmaryn. Warzywa przyprawić do smaku rosołem, sol± i pieprzem.


Warzywa z woka  / 2009-03-22 : 07:08:04 

Warzywa z woka


Warzywa z woka  / 2009-03-21 : 19:08:04 

Warzywa z woka


Warzywa z woka  / 2009-03-20 : 19:08:04 

Warzywa z woka


Warzywa z woka  / 2009-03-20 : 07:08:04 

Warzywa z woka


Warzywa z woka  / 2009-03-20 : 01:08:04 

Warzywa z woka


Warzywa z woka  / 2009-03-19 : 19:08:04 

Warzywa z woka
Bomba lodowa z grilla  Kurczak po kreolsku wędzony na miodowym piwie  Ryż z wanili± 
Bułki z suszonymi pomidorami  Kurczak w rozmarynie  Sałatka z grillowanej polenty i grillowanych warzyw z ziołowym winaigrette 
Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami, bazyli± i kaparami  New York Strip Steak  Szaszłyki krewetkowe na rozmarynowych gał±zkach z greckim Tzatziki 
Figi z mozzarell± di bufala  Ouesadilla z podwędzanymi ¶wieżymi kiełbaskami Chorizo. serem Cheddar i grillowanymi pieczarkami  Warzywa z woka 
Filety kurczaka w tymianku  Pizza Caprese z pomidorami, ¶wież± mozarell± i Pesto bazyliowym  Żeberka w marynacie  
Jabłka zapiekane w pergaminie z syropem miodowym, bakaliami i cynamonem  Pomarańczowy sos BBQ   
Krewetki chilli  Rożno z owocami   

[ top ]