Na 30 porcji Składniki: 1 kostka drożdży 350ml letniej wody 700g m±ki 20g oliwy z oliwek 10g cukru 10g grubej soli 200g suszonych pomidorów 4 z±bki czosnku Grillowanie: ¶rednia temperatura pieczenia, pieczenie metod± po¶redni± Typ grilla: Genesis Stahlgrau, Kupfer (Genesis szary stalowy, miedĽ) Przydatne akcesoria kuchenne: 2 kamienie do wypieku pizzy Czas przygotowania: 15 minut | Przygotowanie: Rozpu¶cić drożdże w letniej wodzie. Dodać do nich olej, cukier oraz sól. Wszystko powoli wyrobić z przesian± m±k± oraz suszonymi pomidorami na elastyczne ciasto. Na koniec dodajemy drobno posiekane z±bki czosnku. Następnie podzielić ciasto na 30 równych dużych porcji oraz odstawić jeszcze na 15 minut. Kamienie do wypieku pizzy podgrzewać wstępnie przez 15 minut. |