Na 30 porcji Składniki: 60 surowych krewetek (większych, około 5 cm), obranych 180g soku cytrynowy 25g pikantnego sosu chińskiego chili 50g utartego ¶wieżego imbiru 9 zgniecionych z±bków czosnku 25g posiekanych listków kolendry 50ml sosu sojowego 80g płynnego miodu 5 limonek, poćwiartować, na każd± porcję położyć po jednej ćwiartce limonki. Grillowanie: ¶rednia temperatura pieczenia, pieczenie metod± bezpo¶redni± Typ grilla: Genesis Kupfer, Schwarz (Genesis miedĽ, czarny) Czas przygotowania: 8 minut Przydatne akcesoria kuchenne: wyciskarka do cytryn, tarka do imbiru,30 rożen podwójnych. | Przygotowanie: Składniki sosu wymieszać w półmisku oraz poukładać obrane krewetki do grilowania. Grilować przynajmniej 10 minut. |